Kiekvienas klientas turi skirtingus poreikius, pasirinkimo galimybes ir prioritetus, kurie gali lemti virtuvės gartraukio pasirinkimą. Žemiau yra aptariami pagrindiniai kriterijai, į ką žmonės dažniausiai kreipia dėmesį, norėdami įsigyti geriausiai jų poreikius atitinkantį šį virtuvės įrenginį.
Kaina. Patys paprasčiausi gartraukiai gali kainuoti apie 100 Eu be įrengimo mokesčio, o pačių funkcionaliausių kaina gali siekti tūkstantį ar net ir daugiau. Pagrindiniai veiksniai, kurie gali daryti įtaką kainai yra šie: funkcionalumas, dizainas ir tipas. Reikia suprasti, kad kuo gartraukiai pigiau kainuos, tuo jie funkcionalumo ir efektyvumo turės mažiau.
Dydis. Daugelio gartraukių dydžiai, turėtų būti tiesiogiai susiję su viryklės paviršiaus plotu. Tai nėra reikalavimas, kurį būtina atitikti, bet tai yra viena iš rekomendacijų. Geriausia, kai gartraukis apima visą jūsų maisto gaminimo plotą, tuomet bus labiau tikėtina, kad visi dūmai ar kitos dalelės bus pašalintos ir nepatiks į virtuvę. Bet kuo gartraukiai yra didesni, tuo ir kaina bus didesnė.